Home

Nieuws

Montefalco credits@ArnaldoCaprai

En ja,in Montefalco wordt wijn gemaakt van een lokale druif, de Sagrantino. De wijn, de Sagrantino de Montefalco was bijna een stille dood gestorven. Maar producent Arnaldo Caprai behoedde de wijn voor de vergetelheid. Hij geloofde dat men er uitstekende droge monocépage van kon maken – anders dan de zoete wijn van gedroogde druiven die veel zijn buren produceerden. Hoewel de wijn, met zijn hoge zuren, stevige tannine en aards karakter, nu een zekere bekendheid geniet, hopen de luttele bewoners van het historische stadje Montefalco vooral op meer toeristen dit jaar.

Posted op: 03/08/2017 - 11:15
Posted op: 02/01/2017 - 12:36
Posted op: 12/22/2016 - 09:58

About Belgium

Aside from giving a nice portrait of the domain in Pessac-Léognan, she also indicates that the Belgian were the dominant foreign owners at Bordeaux, till 2014. In that year the Chinese came. But, when we talking quality and great wines, Belgians are still dominant. By the way: Malartic-owner Alfred Bonnie was elected Belgian Wine Personality of the Year in 2011 by Vino Magazine.

Datum van inzending: mei 22, 2015 - 16:10
Datum van inzending: maart 23, 2015 - 14:12
Datum van inzending: februari 14, 2014 - 15:25
Datum van inzending: januari 6, 2014 - 10:29
Datum van inzending: december 20, 2013 - 16:02
Datum van inzending: oktober 29, 2013 - 16:12
Datum van inzending: september 27, 2013 - 11:26

Pagina's

Evenementenprogramma

m d w d v z z
1
2
3
4
5
6
7
 
 
 
 
Concours Mondial de Bruxelles in Valladolid
donderdag, 4 mei, 2017 - 11:45

The 24th Edition of the Concours Mondial, alias 'The United Nations of Fine Wines' takes place in Valladolid at the heart of Castilla y Leon

 
 
 
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
 
 
 
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
 
 
 
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
 
 
29
30
31
1
2
3
4
 
 
 
 
 
 
 

Laatste Vino! Magazine

In dit nieuwe gloednieuwe nummer brengt DM.Vino een compleet dossier over Zuid-Afrika met een stand van wijnzaken in de Kaap, een uitgebreide wijnselectie en de belangrijkste importeurs. Verder diepgravende artikels over het Onbekende Griekenland en de artisanale Rum van Madeira. Pedro Ballesteros MW heeft het over de aantrekkingskracht van natuurwijn en Remke over zachte rondingen.  Het team van Restaurant Racines preekt de passie over ansjovis. Verder hebben we het nog over de Languedoc, de Copa Jerez voor sommeliers & chefs enzomeer.

Ontdek de Flipbookversie : DM.Vino! #12 - Maart 2017